logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

2017 – 2019

Internationalisering structureel verankeren in onze scholen

Dankzij dit project ingediend door het GO! kunnen in totaal een 80-tal personeelsleden – ook van onze eigen scholengroep – zich professionaliseren via een opleiding in het buitenland met als doel: hoe maak ik mijn school internationaler?


Buitenlandse stage – GO! atheneum Oudenaarde

Leerlingen van het 7BSO Verzorging gaan (zowel in 2018 als 2019) gedurende 2 weken stage lopen in Nederland, waar bejaardenzorg toch nog dat ietsje meer heeft. Elke dag lopen de leerlingen samen met een begeleider op een vaste afdeling waar ze kunnen kennis maken met de verschillende doelgroepen en een andere manier van verzorgen. Door de vele workshops krijgen de leerlingen nieuwe vaardigheden onder de knie, die kennis zullen zij meenemen naar het werkveld in België. En daar zullen zij een poging doen om met de juiste attitude deze kennis en vaardigheden toe te passen in de dagelijkse zorg in België.

Leerlingen ervaren tijdens deze stage in een buurland van België dat zorg heel verschillend kan zijn. Door de nauwe samenwerking tussen de vakleerkrachten en de leerlingen ontstaat er een nauwe band. Deze ervaringen zullen zij hun leven lang meedragen.Erasmusstudenten aan de slag in het GO! atheneum Avelgem 


Social Erasmus+

GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ is partner in dit bijzonder project. Erasmusstudenten worden gestimuleerd om tijdens hun studieperiode in het buitenland vrijwilligerswerk te doen in scholen uit het basis- en secundair onderwijs. Vertellen over hun land van herkomst, studeren in het buitenland, begeleiden GWP, … Verrijkend voor de hogeschoolstudent, maar evenzeer voor onze scholen die een stukje buitenland binnen de schoolmuren ontvangen. Naast partners vooral uit de universitaire wereld, vertegenwoordigt GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ als enige het basis- en secundair onderwijs.

© 2018 Scholengroep 21 – SGR21 – Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde