logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Naarstige naaisters Hét CVO maken mondmaskers


De leerkrachten en cursisten mode aan GO! hét CVO De Vlaamse Ardennen hebben de touwtjes in handen genomen om de strijd met het coronavirus aan te gaan. De komende dagen zullen zij zich achter hun naaimachines scharen om zoveel mogelijk mondmaskers te produceren met de gedeeltelijke opening van de scholen op 15 en 18 mei als deadline. De mondmaskers zullen ter beschikking gesteld worden aan de leerlingen en leerkrachten van GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ zodat het lesgeven op een zo veilig mogelijke manier kan gebeuren.

De algemeen directeur van GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’, Dirk Moulart, is alvast in de wolken met de toewijding van de dames. “Na de beslissing van de veiligheidsraad om de scholen te laten heropstarten, zaten we toch even met de handen in het haar hoe we dit op een veilige manier konden klaarspelen. Hoe geraken we naast de aankoop van heel wat ander materiaal zoals alcoholgel, papieren handdoekjes,… op korte termijn aan 4000 mondmaskers en hoe kunnen we dit financieel haalbaar houden.

Na overleg kwamen we op het idee om de ‘naarstige naaisters’ van de opleiding mode van GO! Hét CVO De Vlaamse Ardennen aan te spreken. Lerares Marguerite Laloyaux was meteen enthousiast en is nu ook de stuwende kracht achter dit project. Tegen maandag 11 mei hoopt Marguerite reeds 4000 mondmaskers verzameld te hebben. Ook tal van leerkrachten uit onze scholen hebben spontaan hun hulp aangeboden.
We leven allemaal in zware maar ook rare tijden. Momenteel staat veiligheid boven pedagogie en we willen dan ook in de meest veilige omstandigheden opstarten.”

Vandaag was het de officiële aftrap van de actie. Cursisten en andere vrijwilligers konden de pakketjes met stof en toebehoren komen ophalen in het naaiatelier van Hét CVO. Hoewel het overhandigen van de pakketjes door het raam en op een veilige afstand gebeurde, was het solidariteitsgevoel en de sociale warmte duidelijk voelbaar. Wanneer de algemeen directeur de talrijke vrijwilligers bedankt voor hun diensten, laat een goedlachse cursist met een knipoog weten: “Geen dank, we willen er alles aan doen opdat onze kinderen terug naar school kunnen gaan. Maar dan ook alles.”

UPDATE 14/05/2020: Er werden intussen maar liefst méér dan 4.000 mondmaskers vervaardigd door hét CVO en vrijwilligers! Onze scholengroep wil graag iedereen van harte bedanken die zich voor deze actie heeft ingezet.

Scholengroep Vlaamse Ardennen

Een warm stukje samenleving in een veilige, aangename en positieve leeromgeving.

Wij gaan samen op zoek naar

talent

vaardigheden

kennis

attitudes

in onszelf

en

in ieder.

Grijp vandaag het sterk onderwijsproject aan dat wij aanbieden om :

met inzet

gelijkwaardig

vanuit een gedragen brede basiszorg

via ons innovatief onderwijsaanbod

het eigen leerproces in handen te nemen en ontplooi jezelf tot een verantwoordelijke volwaardige burger in de samenleving van morgen.


SAMEN met
schoolteams,
kinderen,
jongeren en cursisten,
ouders,
grootouders,
het centrum voor leerlingenbegeleiding
en alle mogelijke externe partners


zetten wij ons in voor de uitbouw van

STERK participerend en kwalitatief onderwijs.

Eerstkomende evenementen

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516.
Type: OAuthException
Subcode: 458

Vacatures

© 2018 Scholengroep 21 – SGR21 – Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde