logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Internationalisering

GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ is er van overtuigd dat leerkrachten de spilfiguren zijn binnen het onderwijsgebeuren. Zij moeten de steeds heterogener en diverser wordende leerlingen kunnen blijven boeien, enthousiasmeren en voorbereiden op de “grote” wereld. Leerkrachten moeten permanent de kans krijgen zich te professionaliseren. Enthousiaste leerkrachten zorgen voor enthousiaste leerlingen. Het Erasmus+ programma wil leerkrachten kansen bieden om “te gluren bij de buren” en op die manier expertise op te doen in het buitenland. De implementatie van deze verworven kennis moet onze onderwijskwaliteit ten goede komen.

Ook wilt GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ alle leerlingen (zowel van het secundair onderwijs als van het basisonderwijs) over het muurtje laten kijken en hun horizon laten verruimen. Internationale projecten en stages bieden een meerwaarde in het leerproces van de leerlingen. Het is voor hen een absolute verrijking op heel wat vlakken: leermotivatie, persoonlijkheidsontwikkeling, vaardigheden, inzichten, versterking van het zelfvertrouwen, respect voor anderen,… Voor sommigen is het de eerste (en enige) keer dat ze een andere cultuur van zo dichtbij kunnen beleven.

GO! scholengroep ‘Vlaamse Ardennen’ stimuleert de scholen om deel te nemen aan internationale projecten en biedt ondersteuning, knowhow en expertise. Verschillende subsidieprogramma’s maken dergelijke projecten financieel haalbaar.
Vacatures

© 2018 Scholengroep 21 – SGR21 – Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde