logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Nieuw logo en visie GO! BS Dr. O. Decroly

Op vrijdag 18 januari 2019 onthulde GO! BS Dr. O. Decroly hun splinternieuwe logo en visie op sociaal-emotionele ontwikkeling. De scholen gaan actief werk maken van de goed-gevoel school door een positieve leer- en leefomgeving te creëren binnen onze school. Hierbij starten we vanuit een sterke visie waaraan al onze acties zullen gekoppeld worden.

De kern van onze visie zit vervat in onze missie:

Samen voor een goed gevoel, actief leren is ons doel!

Deze visie gaat samen met een nieuw logo. Het logo oogt niet alleen fris, het bevat ook heel wat symboliek.

Respect, samenwerken en een open geest vormen de kern van dit logo.
De boom staat voor respect. Zelfrespect, respect voor de andere, respect voor de natuur, voor de samenleving.

De boom verenigt vele handen, grote en kleine. De handen staan voor grote en kleine inspanningen van vele mensen: de kinderen, de ouders, het schoolteam, de Raad van Bestuur, het gemeentebestuur van Ronse, de medewerkers van het CLB, het SYM-team en al diegene die met hun steun en betrokkenheid onze school dragen. De veelkleurige handen staan eveneens symbool voor diversiteit. De vogels die vrij in en uit de boom zien vliegen, staan voor de kinderen die met de hulp van de vele diverse handen de kracht uit zichzelf putten om de boom op te tillen en als een potlood ter hand te nemen.

Met dat potlood wordt een weg uitgestippeld doorheen een heuvelachtig landschap. Het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Deze weg maakt deel uit van het pad dat uitgerold wordt in onze GO! Scholengroep 21 ‘ Vlaamse Ardennen ’ en wel hier in Ronse!

Het potlood tekent een weg die soms vlak, glooiend en soms stijl en hobbelig is omdat de weg staat voor het verhaal van iedereen en van de school:
Steeds met open geest
Ongeacht onze afkomst
Ongeacht onze overtuiging
Ongeacht onze talenten
Samen
Met respect
En in volle openheid
Leren samenleven.

© 2018 Scholengroep 21 – SGR21 – Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde