logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

SGR21 viert 5000 leerlingen

Dat het aantal leerlingen die zich inschrijven in een GO!-school voor het 20ste jaar op rij blijft stijgen, weet ondertussen iedereen. Maar wist je dat ook GO! scholengroep 21 ‘Vlaamse Ardennen’ elk jaar gestaag blijft groeien?
Dit schooljaar hebben maar liefst 5.075 leerlingen met hun ouders gekozen voor de scholen die behoren tot onze scholengroep. Hiermee overschrijden we ruim de kaap van 5.000 leerlingen. Algemeen directeur Dirk Moulart: “Natuurlijk ben ik en met mij alle medewerkers van onze scholengroep fier dat wij de kaap van 5000 overschrijden. Ik ervaar het als een erkenning voor de dagdagelijkse inzet en een ongezien enthousiasme van een ploeg die in onderwijs en opvoeding het verschil wil maken.”

Enkele cijfers

Laten we even terug gaan naar de opstart van de scholengroep in 2001. De scholengroep telde toen 4.370 leerlingen. Na 18 jaar is onze schoolbevolking met maar liefst 16% gestegen.

Succes

Dat onze scholen geliefd zijn bij de ouders en de schoolgaande jeugd staat vast. Hoe kunnen we deze positieve evolutie verklaren? Algemeen directeur Dirk Moulart: “Heel wat factoren spelen hier een belangrijke rol. ‘Goed onderwijs’ houdt in dat elke leerling optimale kansen krijgt om zijn/haar schoolloopbaan met succes te doorlopen. Daar zetten wij sterk op in en waken er over dat elke leerling de nodige aandacht krijgt, zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel vlak. Bovendien stellen wij via allerlei duurzame projecten het ‘welbevinden’ van leerlingen, leerkrachten en personeel voorop. Een aangepaste en aangename werk- en leeromgeving zijn van cruciaal belang en bevorderen de motivatie van alle actoren. Dit is een procesmatige ontwikkeling die, gebaseerd op onze visie, ons elke dag uitdaagt en inspireert.”

Infrastructuur

Om innovatief onderwijs te kunnen bieden hebben we ook ruimte nodig. Dit legt een claim op het toekomstig groeipotentieel van onze schoolbevolking. “Leerlingen ‘weigeren’ omdat er geen plaats is doet altijd een beetje pijn. Gelukkig vinden we nog steeds oplossingen onder meer door ‘units’ te plaatsen waar leerlingen in comfortabele omstandigheden de lessen kunnen volgen. De schreeuw naar nieuwe schoolgebouwen is gekend. Het ligt in de handen van de overheid om hier een afdoend antwoord op te vinden.”

Vacatures

© 2018 Scholengroep 21 – SGR21 – Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde