logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Broebelschool wint 1ste prijs Schoolconcerten 2023

Vorige week trokken het vijfde en zesde leerjaar van GO! basisschool De BroeBELschool naar Bergen op Zoom in Nederland. Daar ging het jaarlijkse Jazzfestival door en sleepte de school, als enige Vlaamse school tussen allemaal Nederlandse scholen, de eerste prijs ‘Schoolconcerten 2023’ in de wacht.

Het was niet de eerste keer dat De BroeBELschool deelnam aan een jazzfestival. Vorig schooljaar nam de school, samen met heel wat andere Oudenaardse scholen, ook deel aan het Jazzfestival dat toen doorging in Oudenaarde. Dit jaar kregen ze echter de kans om aan te sluiten op het Jazzfestival in Bergen op Zoom, de zusterstad van Oudenaarde. Vol enthousiasme stapten het vijfde en het zesde leerjaar op de bus naar Nederland.

In de voormiddag nam de school deel aan JazzCape, een show rond jazzmuziek met als thema ‘Can you Yazzcape?’. Ter voorbereiding van de show maakten de leerlingen een aantal vooropdrachten en werd er heel wat lesmateriaal verwerkt in de lessen. Er werden filmpjes opgenomen, liedjes en dansjes ingeoefend, … De leerlingen gingen helemaal op in het jazzthema en trokken naar het festival met leuke attributen in jazz-stijl. Hun inzet en enthousiasme werd beloond door de jury, want de Broebellers sleepten de eerste prijs ‘Schoolconcerten 2023’ in de wacht.

Klik op de foto om een filmpje van de show te bekijken (Facebook)

In de namiddag ontdekten de leerlingen Bergen op Zoom en leerden ze door een leuke zoektocht heel veel bij over de cultuur en de omgeving van de stad. Het was een fijne en leerrijke dag, die tot stand kwam dankzij een goede samenwerking met de kerngroep ‘Zustersteden Bergen op Zoom’.

Proficiat BroeBELschool!

5/6/2023

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde