logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Interactief netwerkmoment SYM-team

Netwerkmoment SYM team

Het SYM-team is het ondersteuningsteam dat de scholen in onze scholengroep helpt om samen sterk onderwijs voor iedereen te organiseren. Zij begeleiden onze scholen met andere woorden in het bieden van inclusief onderwijs. Samen met het SYM-team gaan onze scholen aan de slag met de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen en de ondersteuningsnoden van het hele schoolteam.

Aan het begin van elk schooljaar organiseert het SYM-team een informatief netwerkmoment voor de directies, zorgcoördinatoren en leerlingbegeleiders. Dit jaar gooide de organisatie het echter over een andere boeg en trokken ze volop de interactieve kaart. Aan de hand van vijf leuke workshops gingen de deelnemers gedurende de maand oktober aan de slag met de visie, de werking en vernieuwingen die het SYM-team graag wil uitdragen.

Via een leuk stellingenspel lichtte het SYM-team hun visie toe aan de deelnemers. Een interessante quiz gaf de deelnemers inzicht in de taakomschrijving van een ondersteuner. Een andere workshop vond plaats in de vorm van een brainstorm rond IAC’s (Individueel Aangepast Curriculum) en flexibele leertrajecten. Ook een proactieve cirkel en een reeks inspirerende voorbeelden van materialen en projecten in de context van inclusieve ondersteuningstrajecten, passeeerden de revue.

Deze nieuwe aanpak zorgde voor een verfrissend netwerkmoment, met veel meer ruimte voor onderlinge inpiratie en veel meer uitwisselingen van visies en werkwijzes. De aanwezige directies, zorgcoördinatoren en leerlingbegeleiders waren enthousiaste deelnemers, die zich gedurende vijf workshops helemaal onderdompelden in de werking van het SYM-team. Een mooi netwerkmoment dat zeker en vast tot mooie samenwerkingen zal leiden gedurende het schooljaar.

 

Netwerkmoment SYM team Netwerkmoment SYM team Netwerkmoment SYM team Netwerkmoment SYM team Netwerkmoment SYM team

27/10/2021

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde