logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Oma Ingrid leest voor in GO! Omer Wattez

Bij GO Omer wattez wordt er heel wat gelezen tijdens de Voorleesweek! Directie, leerkrachten en leerlingen, maar ook ouders en grootouders lezen deze week verhaaltjes voor. Oma Ingrid vond het alvast geweldig om het leesplezier aan te wakkeren in de klas van haar kleinzoon Jack.

“Onze school neemt actief deel aan de Voorleesweek die kadert in het thema ‘Lezen met je oren’. Want voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud” vertelt directrice Stéphanie Helinck.

Daarom onderneemt de school verschillende initiatieven. De directrice zal zelf in verschillende klassen een boek voorlezen op vraag van de leerlingen. Ouders en grootouders komen hun kinderen verwennen met boeiende verhalen. Maar ook de leerlingen zelf gaan met voorlezen aan de slag. Zo zullen de oudste leerlingen voorlezen bij de jonge lezertjes in het eerste leerjaar en lezen de leerlingen van het eerste leerjaar op hun beurt voor aan de kleuters. “Een ideale manier om taalontwikkeling en woordenschat bij alle kinderen te stimuleren” zegt de directrice.Lees het artikel en bekijk het filmpje in het artikel dat Het Laatste Nieuws hierover publiceerde.

24/11/2022

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde