logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Street art op Da Vinci Campus

© pma

GO! Da Vinci Campus pakt niet alleen uit met een nieuwe huisstijl, maar ook met een geweldige nieuwe muurschildering in het straatbeeld van Ronse. Op de gevel aan de kant van de Gustave Royerslaan prijkt sinds kort een ‘mural’ die het werk van ‘homo universalis’ Leonardo Da Vinci verbindt met de vernieuwde huisstijl van de school.

Ronse staat al langer bekend om zijn ‘street art’. Sinds kort heeft de stad er een pareltje bij op de muren van Da Vinci Campus. Jolien De Waele, bekend onder haar artiestennaam Kitsune Jolene, verzorgde het rechterdeel van de muurschildering. Ze maakte een collage van enkele typische werken van Leonardo Da Vinci, de kunstenaar waarnaar de school vernoemd is. Jasmine Roemendael, ook bekend als ‘Pink Panther Paints’, nam de linkerzijde voor haar rekening en werkte de muur uit waarop de naam en de mandala staan.

Die mandala, een geometrisch patroon in de vorm van een cirkel, zie je ook terugkomen in het oude en het nieuwe logo van de school. Leonardo Da Vinci ontwierp zelf mandala’s en deze geometrische patronen staan vaak symbool voor verbondenheid en connectie. De school liet zich destijds inspireren door zijn werk om de huisstijl op te maken. “Die verbondenheid blijft belangrijk op onze school. Daarom wilden we graag de mandala behouden in de nieuwe huisstijl. We zijn en blijven een warme school, waar iedereen respect heeft voor elkaar en waar we het belangrijk vinden om samen te leren om samen te leven”, vertelt directeur Thomas Desimpelaere.

Meer lezen?
Artikel Het Laatste Nieuws
Artikel Het Nieuwsblad

19/04/2023

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde