logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Talent for Teaching in Da Vinci Campus

Met het project Talent for Teaching kunnen leerlingen uit de derde graad secundair eens proeven van het leven voor de klas. Daar werden ze meteen enthousiast van bij GO! atheneum Da Vinci Campus en dus schreef de school zich in.

Aan het begin van dit schooljaar werd Talent for Teaching voorgesteld aan de leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en welzijnswetenschappen. Meteen bleek er veel interesse voor te zijn. Mevrouw Apers, mevrouw van Herterijck en mevrouw Van Cauwenberge besloten samen met de leerlingen van 6GWW om de school in te schrijven. Met dit unieke project willen de Koning Boudewijnstichting en het Onderwijscentrum Brussel leerlingen van de derde graad secundair goesting doen krijgen in lesgeven en leerkrachten hun passie voor lesgeven laten delen.

De leerlingen doorliepen een traject van zeven weken waarbij ze gingen observeren bij hun toegewezen leerkracht en zelf mee les konden geven. Voor ze gingen observeren en voor de klas stonden, werden ze voorbereid met een aantal sessies over de verschillende rollen van de leerkracht, de opbouw van een les en diversiteit in de klas. Een deel van de leerlingen koos ervoor om te proeven van het lesgeven in het 5de of 6de leerjaar in GO! basisschool Decroly. Anderen hun interesse lag in de eerste graad van het secundair onderwijs bij de vakken voeding, natuurwetenschappen en artistieke vorming.

De lesmicrobe is bij sommigen beginnen kriebelen, want er zijn door dit project een aantal leerlingen die overwegen om volgend schooljaar voor leerkracht te studeren. Op Da Vinci Campus zijn ze blij dat de leerlingen het effectief als een meerwaarde ervaren hebben. Precies wat Talent for Teaching wilde bereiken: talent voor lesgeven al vroeg ontdekken en stimuleren.

15/03/2024

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde