logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen logo Scholengroep 21 Vlaamse Ardennen

Trekking derdejaars Da Vinci Campus

Vorige week gingen de leerlingen van het derde jaar van GO! atheneum Da Vinci Campus opnieuw op driedaagse trekking doorheen de Vlaamse Ardennen. De 20ste jubileumeditie werd feestelijk ingezet op school.

Bij het vertrek van de derdejaars op driedaagse trektocht was dit jaar een vrolijk streepje muziek te horen. Omdat het de 20ste keer was dat de trekking plaatsvond, zette de school de editie feestelijk in. De 65 leerlingen stapten gedurende drie dagen door het mooie landschap van de regio rond Ronse. Ze lieten zich niet tegenhouden door de soms zeer aanwezige regen en stapten dapper voort. Zo passeerden ze onder meer door het Muziekbos en Wodecq.

Voor de school is de jaarlijkse trekking een ideale manier om in te zetten op verbondenheid en een goede groepsdynamiek. Tijdens de trekking worden elk jaar herinneringen voor het leven gesmeed. Het derde jaar in het secundair onderwijs is een jaar waarin veel verandert voor de jongeren als individu en als deel van een groep. Zo’n verbindend moment buiten de schoolcontext heeft een enorme impact op de klasgroep. “Er worden banden gesmeed waarop men voor de komende jaren kan voortbouwen”, zegt leerkracht Jordan Delmeire (27). En er wordt natuurlijk ook heel veel plezier gemaakt.

Foto: Facebookpagina Da Vinci Campus

27/09/2023 

 

 

© 2022 Scholengroep Vlaamse Ardennen, Ronseweg 1, 9700 Oudenaarde